среда, 12. фебруар 2014.

Prva proba vencanice

Na prvu probu vencanice najbolje je otici sa nekim ko vas jako dobro poznaje i ko ce vam iskreno reci sta misli, a dodatni plus bi bio i da vam se poklapaju ukusi. Malo je nezgodno ako vam se ukusi ne poklapaju, pa se toj osobi ne dopadne vencanica, a vama se svidja-onda i vi imate neku rezervu prema toj vencanici (naravno, ovo ne vazi za one odlucne mlade koje ne moze niko da pokoleba u izboru).
U tom slucaju je mozda bolje ici sa dve osobe, ali to moze biti mac sa dve ostrice... Mozda dobijete dva NE, umesto jednog, sto je jos gora situacija. 
Najbolje bi bilo, a i izuzetno zabavno, ako bi povele drugaricu, sestru, kumu, koleginicu koja, takodje, uskoro treba da se uda-pa da obe isprobavate vencanice i sugerisete jedna drugoj.

Trenutak kada vam radnica u salonu oblaci prvu haljinu koju izaberete i kada treba da izadjete pred ogledalo, publiku, prvi put pred sebe u vencanici, je zaista pun naboja i nestrpljenja.
Ne gubite nadu ili entuzijazam ako je prva reakcija kada ugledate sebe u vencanici-izostala. To se meni desilo. Super #vencanica, super stoji, ali... Hm, nesto tu ne stima! Jos onako puna ocekivanja, nestrpljiva, sa malom tremom i-nista. Kao da ju je komsinica iz druge zgrade obukla. Ali, ne dajte da vas takva stvar pokoleba, zato je mozda najbolje izabrati prvu vencanicu za probu-onu koja vam se najvise svidja i za koju mislite da bi vam najbolje stajala.
Vec sa drugim vencanicama je situacija bila malo bolja (mada je neslavnoj mojoj prvoj probi doprinelo neljubazno osoblje salona, ali o tome u nekom drugom postu).
Iskreno, mislim da WOW efekat 'to je ta' mora da postoji! Znaci da ste izabrali pravu stvar. Nista ne moze da se meri nego 100% sigurnost da je sve na svom mestu sa bas tom vencanicom i da kad izaberete znate da, koliko god drugih da vidite, uvek ta jedna ostaje u srcu (kao i ljubav!).
Zato sam za to da se isproba sto vise vencanica, pogotovo nemojte da vas je sramota ili da vam je glupo da trazite radnicama u salonu jos jednu vise da probate, jer najbitnije je da vi nadjete Vasu savrsenu Vencanicu (a i njima je to u opisu posla)... I uvek se nadje neko ko je probao vise od vas ;) 
Osim ako brzo nadjete bas ono sto zelite, e to je onda prava stvar!

2 коментара:

  1. Анониман2. јул 2014. 01:13

    Imate li savet šta poneti na prvu probu? Kakve cipele, kakav grudnjak?

    ОдговориИзбриши
  2. Uglavnom svi saloni imaju cipele za probu (kasnije kad odaberete vencanicu, donosite svoje za vencanje da vam se po njima haljina modifikuje ukoliko je potrebno). Sto se grudnjaka tice, vecina salona ima umetke koji se stavljaju u gornji deo vencanice, a neke vencanice ih imaju vec u sastavu, ali u svakom slucaju ako planirate da ga nosite na vencanju, uzmite neki koji je najpriblizniji onom koji cete nositi tog dana.

    ОдговориИзбриши